Jak to, co jemy, wiąże się z naszą klasą społeczną i ideologią żywnościową - podcast
Polecamy podcast z Renatą Hryciuk - antropolożką i wykładowczynią IEiAK o ty, jak to, co jemy, wiąże się z naszą klasą społeczną i ideologią żywnościową.
![plakat promocyjny](https://etnologia.uw.edu.pl/sites/default/files/styles/node_-_zdj_cie_g__wne/public/rhpodcast2_0.jpg?itok=h4Z4pZhN&c=6f08db955d564ed44c6bf3bc543ce7bf)
Jak szerokość geograficzna i wiek wpływają na sposób myślenia o jedzeniu?
Czy da się być etycznym i apolitycznym przy stole?
Dlaczego, aby interpretować dzisiejszą rzeczywistość, powinniśmy najpierw zgłębić historię społeczną PRL i co ma z tym wspólnego kotlet schabowy?
Polecamy podcast - rozmowę z dr Renata Hryciuk (IEiAK).
Podcast “Tefal Talks: Do usłyszenia, do zjedzenia” dostepny na Spotify