Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej UW
Published on Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej UW (https://etnologia.uw.edu.pl)

Strona główna > Printer-friendly > Jak to, co jemy, wiąże się z naszą klasą społeczną

Jak to, co jemy, wiąże się z naszą klasą społeczną

Jak to, co jemy, wiąże się z naszą klasą społeczną i ideologią żywnościową - podcast 

Polecamy podcast z Renatą Hryciuk - antropolożką i wykładowczynią IEiAK o ty, jak to, co jemy, wiąże się z naszą klasą społeczną i ideologią żywnościową.

plakat promocyjny

Jak szerokość geograficzna i wiek wpływają na sposób myślenia o jedzeniu?
Czy da się być etycznym i apolitycznym przy stole?
Dlaczego, aby interpretować dzisiejszą rzeczywistość, powinniśmy najpierw zgłębić historię społeczną PRL i co ma z tym wspólnego kotlet schabowy?

Polecamy podcast - rozmowę z dr Renata Hryciuk [1] (IEiAK).

Podcast “Tefal Talks: Do usłyszenia, do zjedzenia” dostepny na Spotify [2]

Na skróty

  • Dyżury
  • Katalog biblioteki
  • Plany zajęć
  • Pracownicy
  • Kalendarz wydarzeń

Adres URL źródła: https://etnologia.uw.edu.pl/aktualnosci/jak-co-jemy-wiaze-sie-z-nasza-klasa-spoleczna

Odnośniki
[1] https://etnologia.uw.edu.pl/instytut/ludzie/pracownicy/renata-hryciuk
[2] https://open.spotify.com/episode/3ZrK5xA1TKbpTjPIPj0nqf?si=bCdDVgEfQuWoFVrEP8EdrA&nd=1