Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej UW
Published on Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej UW (https://etnologia.uw.edu.pl)

Strona główna > Printer-friendly > The cultural politics of food and eating in Poland and beyond

The cultural politics of food and eating in Poland and beyond

The cultural politics of food and eating in Poland and beyond:nowy numer "Ethnologia Polona"

Z przyjemnością informujemy, że wydany został kolejny numer "Ethnologia Polona" (vol. 41, 2020) [1]. W numerze poświęconym zwyczajom jedzeniowym Polaków (The cultural politics of food and eating in Poland and beyond), redagowanym przez dr Renatę Hryciuk (IEiAK) i Katarzynę Król (PAN) znalazły się między innymi teksty:

  • Why should we care? Two experiences in the politics of food and food research (Agata Bachórz, Fabio Parasecoli)
  • Food-gifting in Gdańsk. Between Food Not Bombs and the Food Bank (Aleksandra Gracjasz, Cristina Grasseni)
  • Cooking with refugees and migrants. Performing authenticity and traditionality for Warsaw’s culinary tourists (Magda Bodzan)
  • Weapons of the weak twisted in jars of love. The transnational maternal foodways of Polish migrants in Brussels (Sylwia Urbańska)
  • "We have all lived and breathed tea." Gendered moral economies of factory tea production in Western Georgia (Katarzyna E. Król)
  • The Edibility Approach, Chemical Ecology and Relationality. Methodological and Ethnobotanical Contributions (Iwa Kołodziejska, Monika Kujawska)
  • Eating healthy, eating modern. The “urbanization” of food tastes in communist Poland (1945–1989) (Katarzyna Stańczak-Wiślicz)

Cały numer: PDF [2]

Na skróty

  • Dyżury
  • Katalog biblioteki
  • Plany zajęć
  • Pracownicy
  • Kalendarz wydarzeń

Adres URL źródła: https://etnologia.uw.edu.pl/aktualnosci/cultural-politics-food-and-eating-poland-and-beyond

Odnośniki
[1] https://journals.iaepan.pl/ethp
[2] https://journals.iaepan.pl/ethp/issue/view/2/187